Vähemalt 269 maastikuratturit said eile Keilas Tammiku külas teada, mis on ühist väljenditel Kiviaia, Metsmaasika, Triikraua ja Sõime. Kes eile kohal ei olnud, siis need 4 nimetust tähistavad singleid, mis on viimastel aastatel sissesõidetud kolme kohaliku MTB entusiasti – Risto, Rasmus ja Rauno – poolt. Ka teie, osavõtjate panus kohalikku radadevõrgustikku arengusse on nüüdsest arvestatav – nii mõnedki rajajupid on oluliselt paremini sõidetavad. Aitäh kõigile, kes eile osalesid Škoda MTB Kolmapäevakute Keila etapil!
Eilsel kohati tehnilisel, kuid aegajalt ka maratonikiirust vajanud pea 8 km rajal näitas päeva absoluutselt kiiremat minekut Meelis Rebane (AT Sport), kelle edu Indrek Epneri ees oli veidi vähem kui 10 sekundit. Kolmandana kihutas üle finišijoone Joonas Maanurm. Mõlemad viimati nimetatud esindavad Saksa Automaatika Proteam-i. Kaunimate ja õrnemate seltskonnas pidasid esikohaheitlust Eesti naismaastikuratturite eliiti kuuluvad Greete Steinburg (SK Rakke) ja Iiris Õunmaa (Viimsi Sport). Sel korral oli kiireim Greete, kelle edu Iirise ees oli lõpuks 46 sekundit. Kolmandaks sõitis end Marianne Palusoo (Jõelähtme Singel).
Eraldi lasterajal lõpetas sel korral 31 last. Kahjuks oli peale sõitu paar korda kuulda, et mitte kõik vanemad ratturid, kes peaks väikestele olema eeskujuks ei käitu rajal oma vanusele vastavalt ja kasutavad rajal lastest möödumisel ebaviisakaid väljendeid. Korraldajana ütlen ma, et laste positiivne emotsioon rajal tulles on absoluutselt olulisem kui ühegi vanema harrastaja koht lõpuprotokollis. Me püüame teha võimalusel nii, et laste ja täiskasvanute rajad ei kattuks, kuid kahjuks alati ei ole see võimalik. Palun kõigil jääda laste vastu viisakaks ja olla neile eeskujuks.
Hiiu ja Keila kolmapäevakutega on Porter Racingu kevadised klassikud lõppenud ja anname teatepulga üle Jõelähtme Singlile, kes kahe nädala pärast võtavad kindlasti maksimumi Kroodi põnevatest singlitest. Kohtumiseni 24. mail Kroodil!


Foto: Janne Epner