Toimumise aeg: 10 mai 2017

Koht: Keila

Korraldaja: Porter Racing

Raja pikkus: 7,7 km

Stardipaik: Keila pesapalliväljak, Tammiku tee, Keila

Start: 17:00

  • Tehnilisus
  • Kiirus
  • Tõusud
  • Hirmufaktor
  • Lasterada

Keila pesapalliväljak

Keila etapi info:

Keila etapiks valmistame ette täiesti uue raja. Ühtegi lõiku ei ole enne kolmapäevakute raames kasutatud. Rajameistrid on kohalikud tublid maastikurattaentusiastid Risto, Rauno ja Rasmus, kes viimase 2-3 a. jooksul on hoolt kandnud selle eest, et Keila maastikurattaradade võrk areneks. Uued rajalõigud on küllaltki tehnilised ja osavust nõudvad – palju on järske pöördeid, astmeid ja aukudest ning lohkudest läbisõitmist, kus samaaegselt lenksuhoidmisele peab tähelepanu pöörama õigele ülekandele. Otseselt ohtlike kohti ei ole. On vaid üks hoiatusmärgiga tähistatud lühike kuid järsk auku sõitmine, kus tasub silmad lahti hoida. Siiski, tähelepanu või oskuste puudumisel võite end kuskil sarapuu all külili leida küll. Rada on planeeritud stiilis singel-transfeer-singel, kusjuures transfeeridena on kasutatud nii väikest juppi põrutavat kruusateed, kiiremaid sirgeid singleid ja mõnusat sõidulusti pakkuv metsatee.

Raja pikkus on 7,7 km, mida põhiklassid sõidavad 2 ringi. Orienteeruv absoluutvõitja aeg on 45-50 min. Lastering on seekord suuremas osas lühendatud variant põhiringist ja püüame teha nii, et kattuvad osad oleks laiematel lõikudel. Lõikudel, kus lasterada ja põhirada kattuvad, näete lõigu alguses kõrvuti roosat lasteraja ja valget põhiraja noolt. Arvestage siis rajal palun meie väikeste rattafännidega!

Ringide arv:

L10 – 2 ringi (lastering, ca 1,5 km)
M/N 12 –  4 ringi (lastering, ca 1,5 km)

M/N 14  – 1 ringi (põhiring, ca 7,4 km)
M/N 16 – M/N 60  – 2 ringi (põhiring)

Võistluskeskus on terviseradade alguses asuvalt platsilt üle viidud Tammiku küla lähedale Keila pesapalliplatsile. Sinna pääseb Tammiku tee kaudu Keila – Haapsalu maanteelt. Mõnikümmend meetrit enne raudteeülesõitu keerab tee paremale (valge suunaviit “Tammiku tee”) ja sealt on  võistluskeskusesse Keila – 2,6 km. Tee on kohati väga kitsas ja seetõttu toimub võistluskeskusest väljasõit parklast edasi mööda Tammiku teed Keila – Paldiski maanteele. Palume mitte sõita autoga koju mööda parklsse tuldud teed, sest kitsas teelõik on mitusada meetrit ja möödumisvõimalus puudub!  Võimalusel (kes piirkonda tunnevad) soovitame autod parkida Keila terviseradade parklasse Tankimäe kõrval (eelmiste aastate võistluskeskus) ning sõita võistluskeskusesse rattaga (u. 1,5 km). Võistluskeskuse aadressiks annab Google Maps: Tammiku tee 17A, Keila (koordinaadid 59.317450, 24.360776). Parkla, võistluskeskus, autoga liikumise suunad ning igaks juhuks ka Keila terviseradade parkla on näha alloleval pildil.

Delfi kaardi link võistluskeskusesse.